Go Out and Play! Kerro meille mitä harrastat ja missä haluaisit harrastaa. Me huolehdimme, että sinulla on mahdollisuudet loistavaan vaihtovuoteen!
Kuvat

Usein kysyttyä

Kuka voi hakea mukaan ohjelmaan?
Go Out and Play -ohjelma on suunnattu kaikille 14-18-vuotiaille nuorille. Yksityiskouluvaihtoehtoja on tarjolla myös jo 18 vuotta täyttäneille. Kaikkien ohjelmiimme hakevien on käytävä koulua koko lukuvuoden ajan ennen lähtöä.

Haluan lisätietoa ohjelmasta, mitä teen?
Ensimmäisen askeleen otat täyttämällä yhteydenottopyynnön nettisivuillamme, soittamalla toimistomme numeroon 03-222 0606 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@universalplayers.com.

Mitä tapahtuu lähetettyäni yhteydenottolomakkeen?
Kutsumme perheenne tapaamiseen toimistollemme tai vaihtoehtoisesti tulemme teitä tapaamaan. Tapaaminen on tärkeä osa hakuprosessia, mutta ei sido vielä mihinkään. Tapaamisen aikana haluamme kuulla odotuksistanne ja samalla kerromme mietin me toimimme ja mitä vaihtoehtoja teille saattaisi olla. Me uskomme, että vaihto-oppilasvuosi on iso ja tärkeä päätös, josta keskustellessa paikalla pitää olla myös vähintään toinen vanhemmista.

Onko nuoren mahdollista asua vaihtovuoden aikana isäntäperheessä?
Kyllä on. Ohjelmassamme voitte valita asuuko nuori vuoden aikana koulun campuksella vai isäntäperheessä.

Voimmeko vierailla lapsemme luona vaihtovuoden aikana?
Meidän puolestamme kyllä. Esteitä tälle ei ole ollut ja monet perheistämme vierailevatkin vähintään kerran vaihtovuoden aikana nuoren luona. Mahdollisista vierailuista nuoren luona täytyy vain sopia meidän ja yksityiskoulun kanssa, jotta kaikki tietävät asiasta. Mikäli nuori asuu isäntäperheessä, on matkoista sovittava perheiden kanssa erikseen.

Voiko lapsemme tulla käymään kotona, esimerkiksi jouluksi, vaihtovuoden aikana?
Meidän puolestamme kyllä. Jälleen kerran on tärkeää, että näistä sovitaan etukäteen, jotta kaikki tietävät asiasta. Joka vuosi oppilaitamme vierailee kotona, erityisesti jouluna. Ongelmia takaisinpaluun kanssa kotona vietetyn ajan jälkeen ei ole ollut.

Jos lapseni viihtyy hyvin ja haluaisi palata takaisin toiseksi vuodeksi, onko se mahdollista?
Kyllä on. Mikäli lapsenne viihtyy hyvin, on hänen mahdollista palata takaisin toiseksi vuodeksi tai niin moneksi vuodeksi kuin haluaa aina valmistumiseen asti. Yhä useampi oppilaistamme viihtyy niin hyvin, että päättää palata takaisin toiseksi vuodeksi ja jopa valmistumiseen asti. Tiesittekö, että yksityiskoulusta valmistuneilla on samat lähtökohdat hakea esimerkiksi suomalaiseen yliopistoon kuin suomalaisesta lukiosta valmistuneilla? Puhumattakaan mahdollisuuksista jatkaa opintoja, jopa stipendillä, yliopistossa USA:ssa.

Voiko lapseni sijoituspaikan varmistuminen mennä pitkälle elokuuhun lähtösyksynä?
Ei voi. Tietysti te itse pystytte tähän myös vaikuttamaan, sillä mitä aikaisemmin olette meihin yhteydessä ja mitä nopeammin saamme hakemuspakettinne täytettynä takaisin sitä aikaisemmassa vaiheessa pääsette valitsemaan yksityiskoulunne.

Minkälainen vakuutus tarvitaan?
Vakuutusasiat otetaan käsittelyyn siinä vaiheessa, kun koulupaikka on selvillä. Universal Players auttaa vakuutusasioissa asian tullessa ajankohtaiseksi. Kysy meiltä lisää vakuutuksesta.

Lapseni on urheillut tai harrastanut tietyllä tasolla Suomessa, miten tämä huomioidaan vaihtovuoden kohdalla?
Yksityiskouluja on satoja ja tietyt koulut ovat vahvempia tietyissä lajeissa kuin toiset. Me tiedämme tämän, eikä urheilulajin tai harrastuksen löytyminen koulun tarjonnasta ole meille mikään itsearvo siihen, että juuri ko. koulu palvelee teidän lapsenne tarpeita. Ohjelmassamme on ollut oppilaita maajoukkuetason taustoista aina harrastajiin asti. Räätälöimme ohjelmamme jokaiselle oppilaalle erikseen, jotta nämä asiat otettaisiin parhaalla mahdollisella tavalla huomioon. On meidän tehtävämme rajata sadoista vaihtoehdoista juuri ne yksityiskoulut jotka parhaiten vastaavat lapsenne toiveita ja tarpeita.

Onko siis varmaa, että lapseni harrastus jatkuu vaihtovuoden aikana?
Kyllä on. Lopullista päätöstä vaihtoehdoista tehdessänne, te tiedätte, että harrastusmahdollisuudet lapsellenne löytyvät.