Kokemuksia

Tutustu oppilaiden tarinoihin

Näytä lisää
kuva

Joonas

Connecticut, USA

Joonas Rautiaisen tunnelmia alkaneesta vuodesta.

Jääkiekkoa pelaava Joonas Rautiainen opiskelee perinteisessä boarding-koulussa Connecticutissa. Pitkällinen valmistautuminen vuoteen palkittiin ikimuistoisen lämpimällä vastaanotolla, kun hän pitkän matkapäivän jälkeen saapui kampukselle. Tässä Joonaksen kuulumisia ja ajatuksia vuoden ensimmäisestä puoliskosta.

Miksi päätit lähteä opiskelemaan ja pelaamaan kiekkoa boarding-kouluun?
Päätin lähteä opiskelemaan boarding-kouluun pääosin jääkiekon takia, mutta halusin kuitenkin tutustua myös erilaiseen kulttuuriin ja opiskeluun. Täällä myös kaikki on sinua niin lähellä, esim. urheilupuitteet, kaverit, koulu, kaikki. Tämä motivoi minua vielä enemmän lähtemän boarding-kouluun. Tämä oli myös erittäin hyvä vaihtoehto minulle urheilun kannalta tässä vaiheessa, kun voit aamulla käydä puntilla ja sitten iltapäivästä jäälle tai tehdä kuntoutus/oheistreenejä noin. 100 metrin päässä. Boarding-koulu on myös siinä mielessä hyvä, että kolmessa eri lajissa olet kilpailemassa toisia kouluja vastaan kolmena eri vuodenaikana.
Millainen hakuprosessi oli ja mitä vuoteen valmistautumiseen liittyi?
Hakemuksen täyttämisessä oli paljon tehtävää, mutta ei kuitenkaan mahdottomasti. Hakupapereita täyttäessä oli kokoajan inspiroimassa kaikki tämä hyöty mitä siitä saa sitten, kun kouluun pääsee. Paras juttu vuoteen valmistautumisessa itselleni oli Universal Playersin alkukesästä pidetty orientaatio, jossa saatiin hyödyllistä tietoa ja kun oli jo koulupaikkakin vahvistunut niin pystyi vaan odottamaan lähtöpäivää. Sen jälkeen kesällä oli myös viisuminhaku ja koulutavaroiden ostamista, mukaan lukien koulupuvun hankkiminen! Kaiken kaikkiaan hakuprosessiin ja valmistautumiseen itselläni meni noin 10 kuukautta, mutta oli todellakin sen arvoista.
Millainen oli saapumisesi kouluun ja vastaanotto?
Kouluun saapuminen oli varmaankin hienoin kokemus mitä olen ikinä kokenut. Kouluun saapuessani näin ensimmäisenä meidän hienon kampusalueen. Myöhemmin asuntolaan eli dormiin, astuessani varsinainen yllätys tapahtui, kun kaikki tulivat toivottamaan tervetulleeksi ja esittelemään itsensä. Silloin heti yhden päivän aikana sain jo monia uusia kavereita. Illalla sitten matkaväsymys muuttuikin nopeasti iloksi ja hauskanpidoksi dormissa. Tämä oli paljon parempi kokemus, kuin mitä olisin ikinä voinut kuvitella.
Millaista koulunkäynti, tunnit ja opettajat ovat?
Koulunkäynti täällä on hieman erilaista, kuin Suomessa. Normaalisti luokassa on maksimissaan n. 12 oppilasta. Yleensä koulupäivä täällä alkaa 8:15 ja kestää 15:10 asti, kaikki tunnit kestää n. 45 minuuttia. Opettajat täällä ovat erittäin mukavia ja he ovat erittäin sitoutuneita työhönsä, esim. jos haluat tukiopetusta tai lisäopetusta, sitä on helppo saada. Itselläni kaikki opettajani vielä asuvat samassa dormissa, joten silloin on vähän pakko tulla hyvin toimeen heidän kanssaan ja se kyllä onnistuu helposti. Koulun jälkeen alkaa harjoitukset, jotka kestävät n. 2 tuntia minkä jälkeen on päivällinen.
Millaista syksykiekko on ollut ja mitä odotuksia sinulla on ns. varsinaiselle koulun talvikaudelle?
Syksykiekko oli itselleni erittäin hyödyllistä, kun sai totutella pieneen kaukaloon ja kehittää itseään jäällä myös enne koulun oman kauden alkamista. Syysliigassa pelasimme koulun ulkopuolisessa seurajoukkueessa ympäri New Englandia. Varsinaisesta kaudesta olen erittäin innoissani. Ensimmäinen peli meillä onkin New Yorkissa keskellä Manhattania. Valmistautumisesta ei ainakaan tämä kausi tule olemaan kiinni ja kaikki joukkueessamme ovat erittäin innoissaan tulevasta kaudesta.
Ketkä ovat parhaita kavereitasi ja mitä olet tähän mennessä päässyt kokemaan ja tekemään?
Itselläni on monia hyviä kavereita tullut jo tähän mennessä, suurin osa jääkiekko-joukkueesta ja omasta dormista. Pari viikonloppua sitten meillä täällä koulu järjesti Parents Weekend-tapahtuman, jolloin kaikkien oppilaiden vanhemmat saivat tulla kampukselle ja tutustumaan elämään täällä. Minäkin näin perheeni pitkästä aikaa ja päästin sitten käymään New York Cityyn pitkäksi viikonlopuksi. Seuraavana viikonloppuna pääsin uudestaan Manhattanille, kun koulu järjesti matkan sinne ja mentiin katsomaan teatteria Broadwaylle. Kampukselta pääsee siis näkemään paikkoja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Meillä täällä myös joka lauantai jotain järjestettyä tapahtumaa koulun alueella.
Oletko ollut tyytyväinen päätökseesi lähteä UP:n ohjelmaan?
Voin jo tässä vaiheessa vuotta sanoa, että olen erittäin tyytyväinen siitä että hain UP:n ohjelmaan ja boarding-kouluun. Suosittelen tätä ratkaisua kaikille, jotka edes vähän miettivät lähtemään jenkkeihin vaihtovuodeksi. Rohkeasti vain ottakaa yhteyttä Universal Playersiin!