Go Out and Play! Kerro meille mitä harrastat ja missä haluaisit harrastaa. Me huolehdimme, että sinulla on mahdollisuudet loistavaan vaihtovuoteen!
Kuvat

Usein kysyttyä

Minkä ikäinen voi hakea vaihto-oppilaaksi?
Pohjois-Amerikan high schoolit kattavat vuosiluokat 9.-12. Näin ollen Universal Playersin vaihto-oppilasohjelmat on tarkoitettu yläkoulu ja lukioikäisille eli 14–18-vuotiaille. Joitakin yksityiskouluvaihtoehtoja on tarjolla myös jo 18 vuotta täyttäneille.

Kuinka vaikeaa koulunkäynti on yksityiskoulussa?
Se on juuri niin haastavaa kuin itse haluat ja mikä on sinulle sopiva taso, sillä kouluja on paljon erilaisia ja kurssivalinnoilla pystyy myös vaikuttamaan vaikeustasoon.

Onko minun mahdollista asua isäntäperheessä?
Kyllä. Saat itse valita haluatko asua vaihtovuoden aikana koulun campuksella vai isäntäperheessä.

Voinko lähteä vain lukukaudeksi?
Kyllä voit.

Kuinka hyvä kielitaitoni tarvitsee olla?
Monet yksityiskoulut ovat erikoistuneet kansainvälisten oppilaiden kielenopetukseen eli sinulla ei tarvitse olla valmiiksi hyvä englantia. Älä siis jännitä liikaa, opit kielen varmasti!

Mitä tarkoittaa boarding school?
Boarding school on yksityinen sisäoppilaitos, jossa asutaan lukuvuoden aikana koulun oman campuksen asuntolassa. Boarding schoolien campukset ovat samanlaisia kuin USA:n yliopistojen campukset, mutta oppilasmäärältään pienempiä. Campukselta löytyy lähes kaikki tarvittava päivittäiseen elämään, mm. luokkahuoneet, ruokala, kirjasto sekä puitteet urheilun harrastamiseen.

Mitä tarkoittaa day school?
Yksityisessä day schoolissa opiskelet ja harrastat päivät koulun alueella, mutta asut isäntäperheessä.

Koska vaihtovuoteni alkaisi ja loppuisi?
Lukuvuosi ulkomailla kestää noin 10 kuukautta. Yleisin kuukausi matkalle lähtöön on elo- tai syyskuu. Lukuvuosi päättyy yleensä kesäkuun alussa. Lukukauden ajaksi vaihtoon lähtevien oppilaiden matkaanlähtö voi olla elo-syyskuussa tai tammikuussa.

Onko mielikuva yksityiskouluista ”snobimaisina” jäykkinä paikkoina oikea?
Ei ole. Yksityiskoulut ovat itseasiassa ihan yhtä rentoja kouluja kuin mikä tahansa koulu. Yksityiskoulujen oppilaat tulevat kaikenlaisista taustoista mutta heitä yhdistää halu kehittyä opiskeluissa ja harrastuksissa.

Saanko uusia ystäviä helposti?
Yksityiskoulut ovat hyvin tiiviitä ja sosiaalisia yhteisöjä. Kansainväliset oppilaat ovat aina erittäin tervetulleita niihin. Saat uusia ystäviä varmasti!

Onko yksityiskouluissa koulupukuja?
Joissain kouluissa on, mutta suurimmassa osassa kouluja on ainoastaan ”dress code”. Dress code antaa linjauksen siihen, miten kouluun tulee pukeutua.

Voiko yksityiskoulussa opiskella pidempään kuin yhden lukuvuoden?
Lähtökohtaisesti yksityiskoulussa on mahdollista opiskella useampi vuosi ja valmistua sieltä ylioppilaaksi. Yksityiskoulun high school diplomilla voi hakea opiskelemaan yliopistoihin ja muihin jatko-opintoihin Suomessa ja muualla maailmassa.

Onko minun mahdollista saada stipendirahaa yksityiskoulujen koulumaksuihin?
Universal Players neuvottelee stipendirahaa ohjelmaan hyväksytyille oppilailleen ja heidän perheilleen aina tarpeen mukaan. Parhaiten saat tietoa ja pääset eteenpäin täyttämällä yhteydenotto-lomakkeen tai soittamalla meille. Stipendiasiat ovat aina henkilökohtaisia ja luottamuksellisia.